Středisková výprava

Kdybyste v sobotu 18.3 kolem půl deváté chtěli projít přes svinovskou halu asi byste se museli hodně snažit, neboť byla dosti plná skauty z našeho střediska: od světlušek, vlčat, skautů a skautek až po vedoucí, z našeho 7.oddílu, 26. dívčího, 148. chlapeckého a 98.oddílu jsme se sešli v opravdu hojném počtu. 

Cíl trasy byl jasný a to vrchol Těškovice, nasedli jsme tedy společně do vlaku směr Opava a vydali se na cestu.

V Děhylově vystoupili skauti a skautky a jelikož se většina moc neznala, hrála se po cestě seznamovací hra s kartičkami, cesta byla o trošku delší než u světlušek a vlčat. Potom co skauti dorazili, světlušky a vlčata už měli spoustu energie a tak aby i skauti měli čas na odpočinek hráli vyráběcí hru- ocitli se v galerii obrazů a po skupinkách se snažili z klacíků, listí, větviček a všeho možného vytvořit co nejvěrohodnější kopii jednoho z obrazů.

Na další hru se všechny věkové kategorie i oddíly promíchali do asi 8 družstev po cca 9 a měli za úkol projít 6 stanovišť s různými úkoly, to se ne všem podařilo, ale po obědové pauze a doplnění energie se všichni vrhli s vervou do další hry-vlajek, souboj byl mezi oddíly, vítěz sice nebyl vyhlášen ale i tak všichni cestou na vlak vypadali spokojeně. Některým hry nestačili a tak ještě u nádraží hráli trojnožku. Na Svinově jsme se opět rozloučili a všichni se těšíme na další společnou střediskovou výpravu.