Národní skautské jamboree 2023

Tady najdete úžasné zážitky družiny 6 našich skautek a 2 skautů z Národního skautského jamboree!!!

Vyrazili jsme ve středu 3.5. ze Svinova, se svými krosnami napěchovanými očekáváním a vším jiným důležitým a jelikož krosny neměly svou vlastní jízdenku byl ve vlaku trochu problém je umístit.
Do Hradce Králové jsme ale zdárně dojeli a speciální kyvadlovou autobusovou dopravou dorazili do @park360 kde se NSJ odehrávalo.
Po rychlém postavení stanů, krátkém vybalení a večeři jsme v krojích vyrazili na slavnostní zahájení k hlavní stagi.
V rámci prvního programového dne jsme vyrazili splnit si pár úkolů do stezek. Na fotkách můžete vidět scénku zoufalého kuchaře, pokus o rychlou dopravu právě vyrobených džínů, bezpečnost osobně a nové supr vozidlo splňující všechny požadavky(kromě samotného pohybu bohužel).
Večer nás čekal volný program, koncerty či návštěva kavárny. Druhý den jsme vyrazili na výpravu do samotného Hradce.
Cestu jsme strávili zpíváním, poté si zahráli dvě hry s družinou z Brna a poznali holky z Jihlavy.
Po krátké pauze na kávu a trochy civilizace jsme dorazili na program který si pro nás připravili záchranáři Královéhradeckého kraje. K vidění byla policejní, záchranářská I hasičská vozidla, mohli jsme si vyzkoušet uniformy i práci jednotlivých složek. Nakonec jsme mohly sledovat vyproštění raněného z auta, že kterého nakonec zbyla jenom kostra. Alespoň si z něj ale Rozka získala nové kosmetické zrcátko.
Večer nás zase čekaly kapely a plno skautů na poznáváníPoslední dva dny jsme strávili v doproparku, na odborkových programech a zahráli jsme si společně s ostatními subcampy Velkou Hru.
Takhle vypadal náš průměrný den: budíček v 7:30, snídaně a hygiena, první dopolední programy, vydatný oběd, druhé programy, večeře, volný večerní program, během kterého probíhaly koncerty, přednášky a workshopy. Těsně před večerkou pak společná porada ohledně následujícího dne a pak již spánek..