Jak pomoct Ukrajině?

Situaci, která se odehrává na Ukrajině, všichni určitě bedlivě sledujeme… Proto bychom vám chtěli představit projekty, do kterých se můžete spolu s námi zapojit.

  • Spolupráce s Český červeným křížem:

Máme možnost nabídnout naší pomoc org. Český červený kříž, která má na starosti příchod uprchlíků. Ti přijdou do jejich centra, kde bude poskytnuta první péče, vyřízení dokumentů a půjdou dále na ubytování. Zde nejsou ubytováni. Může tam být najednou i 40 lidí ale i 3. Nikdo zatím neví. Naším úkolem by bylo pomáhat jako dobrovolník, nabídnout horký nápoj, jídlo a být s nimi než přijdou na řadu, být k ruce jejich zaměstnanci. Někteří mohou čekat i hodinu. Pokud by tam bylo i více dětí najednou, bylo by dobré je nějak zabavit. Centrum bude fungovat 24 hod. denně. 

Pokud máte zájem se zapojit, kontaktujte naší skautskou sestru Hanku Mamčářovou (hana.mamcarova@skaut.cz) NE červený kříž!, předá vám další informace a napíše jak si vybrat, kdy tam půjdete. Chtějí pouze lidí 18+ a abychom chodili ve dvojici. 

  • Spolupráce s potravinovou bankou

Potravinová banka v Ostravě vydává potr. pomoc uprchlíkům, kteří jsou ubytováni na VŠB.
Domluvili jsme se, že jako skauti uspořádáme sbírku, kterou jim předáme v pondělí dopoledne.
Prosím, kdo máte zájem se zapojit ( není to závazné), sbíráme tyto věci:  
Kojenecká mléka, dětská výživa, piškoty, pleny, základní hygiena (mýdlo, dámské hyg. potřeby, toaletní papír), trvanlivé potraviny.


Sběrné místo bude v neděli 6. 3 po mši v 10 h v klubovně


Děkuji všem, kdo se zapojí. 

Hanka Skřivánková