Výprava na pustevny

28.1.2023
Tuto výpravu podnikli: Terka, Mája, Eliška, Verča, Kája, Jana (Baretka), Anežka a skaut Šimon


Dnes jsme se rozhodli vyjít na Pustevny. Počasí se nám podařilo. Jeli jsme od Dřevoprodeje do Frenštátu pod Radhoštěm. Cestou jsme přestoupili na druhý autobus. Ze zastávky pokračovali k lanovce a strmě nahoru lesem. Po cestě se však vyskytly problémy pro Káju a tak se s Terkou vrátila dolů do dlouhé fronty na lanovku. Šimon nás celou cestu zásoboval nejrůznějším dobrým jídlem, za to mu všichni moc děkujeme.

Navrch jsme se po čekání na holky setkali a dali si jídlo. Poté vyšli cestou k Radegastově soše a dále ke kapličce sv. Cyrila a Metoděje. Kus před kapličkou Terka vyhlásila soutěž o nejlepší tousty. V kapličce jsme se ohřáli.

Pak přišly na řadu naše boby a lopaty které jsme dosud celou cestu vláčeli s sebou. Sjeli jsme sjezdovku za kapličkou. Mnoho z nás bojovalo o svůj vlastní život a nebo o své vozidlo. Nejzdatnější sjezdař byl Šimon, který vše sjel bez problémů. Ze sjezdovky jsme odbočili na na modrou turistickou stezku. Naštěstí se nám vyhli všichni turisté a běžkaři. Po cestě se však stala hrozná bouračka 2 bobů a 2 lopat.

Všichni vyvázli bohudík jen s nabitým zadkem. Takto jsme dojeli až na autobusovou zastávku a jeli zpět do Ostravy.